Drugi pišu

Razbijaju po Americi, postoje i u Srbiji: Šta je “ANTIFA”?

Predsednik Amerike Donald Tramp označio je organizaciju “ANTIFA” kao jednu od najvećih pretnji po bezbednost Amerike. Ova ekstremna levičarska organizacija već mesecima izaziva nerede po američkim gradovima. Organizacija “ANTIFA” je u Americi organizovala napade na policiju, uništavanje državne imovine i propagandno dejstvuje u nameri da sruši predsednika Donalda Trampa. Organizacija “ANTIFA” deluje i u Srbiji. Njen ogranak u Srbiji podržava svoju centralu u Americi i održava bliske veze sa njom. 

Šta je “ANTIFA”?

Organizacija “ANTIFA” postoji u Srbiji dugi niz godina. U Srbiji su organizovani u više manjih ćelija. Svaka ćelija deluje u odrđenom gradu u Srbiji. U ovom tekstu bavićemo se “ANTIFOM” iz Beograda. Organizacija “ANTIFA” u Beogradu broji stotinak članova. Njene akcije u Beogradu su se povećale sa početkom nasilja koje je zahvatilo Ameriku posle ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda. Upravo su aktivisti “ANTIFA” iz Beograda na Kalemegdanu okačili transparent na kom su podržali svoje saborce iz Amerike.

Organizacija “ANTIFA” kao i druge levičarske organizacije u Srbiji deluju protiv interesa Srbije. Njihovo delovanje se zasniva na dve tačke. Prva tačka je terenski rad, dok druga predstavlja propagandno delovanje protiv Srbije. Kada govorimo o propagandnom delovanju protiv Srbije, “ANTIFA” radi sledeće akcije: Optužuje Srbiju za opsadu Sarajeva, zločine u Bosni, Kosovu, potpomaže separatizam u Sandžaku ( uskoro tekst o tome kako “ANTIFA” članovi pomažu separatizam u Sandžaku). 

Kada je reč o terenskom radu “ANTIFE” pripadnici “ANTIFE” napadaju članove patriotskih organizacija. Jednom prilikom bacili su mladog momka niz stepenice koji je završio sa prelomom ruku i nogu. Veoma često nose i noževe kojima napadaju ljude. Jedna od njihovih najčešćih akcija u Beogradu je i uništavanje srpskih murala. Jedna od poslednjih njihovih akcija je i uništavanje srpske zastave na Brankovom mostu na kojoj su nacrtali petokraku. 

“ANTIFA” Beograd je aktivno učestvovala u protestima u Beogradu. Njeni pripadnici imali su plan da izazovu nemire po ugledu na nemire koji se dešavaju u američkim gradovima. Ovaj put izostao je ključan element a to je da neko pogine, što je i bila njihova namera, kako bi proteste u Beogradu povezali sa protestima u Americi. Članovi “ANTIFE” u Beogradu učestvovali su pre neki dan u formiranju “Partije Radikalne Levice” zajedno sa drugim ekstremističkim levičarskim organizacijama.

Prismotra

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *