ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

RASPISANI KONKURSI ZA STUDENTSKE STIPENDIJE

Opština Dimitrovgrad raspisala je konkurs za dodelu 9 posebnih studentskih stipendija za školsku 2022/2023. godinu, od toga, tri za studente prve godine studija i šest za studente osnovnih akademskih studija.Visokoškolska ustanova koju je upisao student mora biti akreditovana od strane nadležnog Ministarstva, o čemu proveru vrši nadležna služba opštinske uprave.

Raspisan je konkurs i za dodelu 9 redovnih studentskih stipendija za školsku 2022/2023. godinu, za studente osnovnih akademskih studija, kao i tri kadrovske stipendije, od čega su dve za studente iz oblasti građevinarstva ili arhitekture i jedna za studenta iz oblasti poljoprivrede. Pravo na ovu stipendiju imaju studenti najmanje druge godine osnovnih, strukovnih i integrisanih akademskih studija, čija prosečna ocena svih položenih ispita iznosi preko 9 za studente u Srbiji i preko 5 za studente koji se školuju u Bugarskoj i zadovoljavaju kriterijume konkursa.

Svi konkursi otvoreni su do 30. novembra. Kriterijumi o dodeli stipendija objavljeni su na zvaničnom sajtu opštine Dimitrovgrad.

foto: RTC

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *