ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

RASPISANI KONKURSI ZA OPŠTINSKE STUDENTSKE STIPENDIJE

            Opština Dimitrovgrad raspisala je konkurs za dodelu 13 posebnih studentskih stipendija za školsku 2017/2018 godinu, od toga, pet za studente prve godine studija, šest za studente osnovnih akademskih studija i dve za master ili doktorske studije. Visokoškolska ustanova koju je upisao student mora biti akreditovana od strane nadležnog Ministarstva, o čemu proveru vrši Odsek za društvene delatnosti.

Raspisan je konkurs i za dodelu 18 redovnih studentskih stipendija za školsku 2017/2018. godinu. Pravo na ovu stipendiju imaju studenti najmanje druge godine osnovnih, strukovnih i integrisanih akademskih studija, koji su upisali studijski program u trajanju od najmanje šest, ili osam semestara sa Evropskim sistemom prenosa bodova, čija prosečna ocena svih položenih ispita iznosi preko 9 za studente koji se školuju na visokoškolskim ustanovama u R. Srbiji i preko 5 za studente koji se školuju na visokoškolskim ustanovama u R. Bugarskoj i zadovoljavaju kriterijume konkursa.

Oba konkursa otvorena su do 15. decembra. Kriterijumi o dodeli stipendija objavljeni na zvaničnom sajtu opštine Dimitrovgrad, a detaljne informacije mogu se dobiti i putem telefona 361- 560.

 

foto: arhiva RT Caribrod

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *