RASPISAN KONKURS PO PROGRAMU RELOAD

Оpština Dimitrovgrad u partnerstvu sa programom ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) raspisala je javni konkurs za organizacije civilnog društva (udruženja građana) za predaju predloga projekata u sklopu projekta regionalni program lokalne demokratije na zapadnom balkanu – Reload.

Konkurs je raspisan za projekte, koji su u skladu sa razvojnim ciljevima opštine Dimitrovgrad iz pet prioritetnih oblasti: podrška marginalizovanim grupama građana, lokalni ekonomski razvoj, mladi, razvoj održive poljoprivredne proizvodnje i očuvanje kulturne baštine. Iznosi sredstava za odobrene projekata će biti od 5.000 € do 35.000 € (u dinarskoj protivvrednosti). Jedna organizacija civilnog društva može podneti više projektnih predloga, s tim da maksimalan novčani iznos sredstava koja mogu biti dodeljena za implementaciju projekata jednoj organizaciji civilnog društva tokom ukupnog trajanja ReLOaD projekta (dve godine) iznosi 60.000 €. Dužina trajanja svakog projekta može biti od 6 do 9 meseci. Izabrane projekte je potrebno realizovati u periodu od datuma potpisivanja ugovora u maj u 2018. do 31. januara naredne godine.

Sve zainteresovane organizacije civilnog društva detaljne informacije o uslovima za apliciranje i kriterijumima za finansiranje projekata mogu pronaći u Smernicama za podnosioce prijava u okviru Javnog konkursa.

Dokumentacija za prijavu na Javni konkurs opštine Dimitrovgrad se može preuzeti od 23. februara – do 24. marta 2018. godine, slanjem zahteva sa nazivom zainteresovane organizacije na imejl: grants.rs@undp.org ili lično preuzimanjem na pisarnici u opštini Dimitrovgrad, ul. Balkanska br.2, kao i sa sajta opštine Dimitrovgrad www.dimitrovgrad.rs.  

Informativni sastanak u vezi sa pozivom potencijalnim aplikantima za predaju predloga projekata „Otvoreni dan“ biće održan u Dimitrovgradu 14. marta 2018. godine, u periodu od 13 do 15 sati u Edukativno obrazovnom centru. Potencijalni aplikanti će tokom sastanka biti detaljnije upoznati sa konkursom, načinom prijavljivanja, kriterijumima, itd.    

Rok za predaju aplikacija je 24. mart 2018. godine, do 15 sati.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons