ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

Prvi vikend bez policijskog časa, ali treba poštovati mere socijalne distance

Od početka pandemije u Srbiji je registrovano 9.205 slučajeva koronavirusa, a život je izgubilo 185 osoba. Jutros u pet časova je prestala zabrana kretanja i počinje opet u 18 časova.

Dačić: Ukidanje vanrednog stanja kada struka to kaže

Očekuje se da Skupština Srbije ukine vanredno stanje, ali to se neće desiti pre nego što struka kaže kada je za to vreme, rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić za TV Prvu. Dačić je naveo da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da bi to moglo da se dogodi krajem sledeće nedelje.

Grupni sportovi pretrpeće ozbiljnu reorganizaciju treninga

Posle mesec i po dana profesionalni sportisti se vraćaju treninzima. Dozvoljeni su samo oni na otvorenom i broj je ograničen na 10. Grupni sportovi pretrpeće ozbiljnu reorganizaciju treninga, rekao je za RTS Bogdan Obradović, teniski trener i potpredsednik Olimpijskog komiteta.

Đorđević: Nova pravila i za poslodavce i radnike

Od sutra počinju da rade kafići, restorani, zatim, zatim više trgovinskih radnji… Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračku i socijalnu politiku kaže za RTS da počinjemo sa novim pravilima i da sve mora biti usklađeno s propisanim merama zaštite. Na terenu će biti dve inspekcije i inspekcija rada i sanitarna inspekcija koje počinju u punom kapacitetu od 11. maja.

Komunalna milicija upozoravaće građane da poštuju mere

Ivan Divac iz Komunalne milicije kaže za RTS da se juče poštovao policijski čas, a da danas očekuju da će građani izaći u prirodu. Komunalna milicija će obići sve parkove i, pošto je ukinuta zabrana korišćenja zelenih površina, upozoravaće građane na mere socijalne distance i da nose maske i rukavice ako je više ljudi. I dalje važi zabrana okupljanja više od dvoje ljudi, osim ako su članovi istog domaćinstva, rekao je Divac.

rts

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *