Uncategorized

PROSLAVLJENI SRPSKI ATLETIČAR DRAGAN ZDRAVKOVIĆ POSETIO DIMITROVGRAD

Nekada čuveni srednjeprugaš, a sada trener, svoje atletičare vodiće na takmičenje u Bugarskoj.

Dragan Zdravković, koji je rođen u Senjskom rudniku nadomak Despotovca, veći deo karijere proveo je u obližnjoj Ćupriji gde i sada radi kao atletski trener. Zdravkoviću ovo nije prvi dolazak u Dimitrovgrad. Kao trener Morave iz Ćuprije Zdravković je svoje takmičare nekoliko puta dovodio na takmičenja u organizaciji Atletskog kluba Balkan.

Iako je najbolje rezultate postizao početkom osamdesetih – 1983-će u Budimpešti postao je dvgoranski prvak Evrope –  Zdravković je još uvek aktuelni državni rekorder u čak 4 discipline – od 1500 do 3000 metara. Stoga i ne čudi da se i njegovi atletičari treniraju upravo na ovim stazama. Ipak, u Moravi, koja je iznedrila pregršt vrhunskih srednjeprugaša, počeli su da neguju i u drugim disciplinnama.

Ovog vikenda izabranici Dragana Zdravkovića učestvovaće na velikoj međunarodnoj uličnoj trci u bugarskom gradu Ruse.

Među učesnicima trke na obalama Dunava biće i mladi Aleksa Tomić, nova nada ćuprijske atletike.

Imajući u vidu da je Ćuprija dala veliki broj šampiona na srednjim prugama, nema razloga da njihovim stopama pod budnim okom trenera Zdarvkovića krene i mladi Tomić. A saradanja Atletskog kluba Balkan sa Moravom iz Ćuprije može doneti dobrobit i dimitrovgradskom klubu.

foto: Danjel Zarkov, Dragan Zdravkovi’

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *