PROSLAVA DANA OPŠTINE POČINJE SUTRA U 18 I 30, PROMOCIJOM MONOGRAFIJE “VELIKI MAJSTORI MALOG FUDBALA”. SVEČANA SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE U PETAK OD 17 ČASOVA

        Obeležavanje Dana opštine Dimitrovgrad počinje sutra promocijom monografije „Veliki majstori malog fudbala“ od 18:30 sati u Sportskom centru Park, a nakon defilea glavnom ulicom od 20 sati u Centru za kulturu biće održan koncert u okviru Festivala duvačkih orkestara „Caribrod“, koji organizuju Opština Dimitrovgrad i Udruženje Caribrođana u Beogradu „Pametnik“.

Na sam praznik od 08 sati, u crkvi Roždestvo Presvete Bogorodice biće služena praznična liturgija, posle koje će litije proći glavnim gradskim ulicama. Na svečanoj sednici Skupštine opštine, koja počinje u 17 časova u sali Centra za kulturu, biće uručena priznanja zaslužnim pojedincima, ustanovama i organizacijama uz nastup duvačkog orkestra iz Slovenije. Zvanično otvaranje Festivala duvačkih orkestara uz predstavljanje svih učesnika iz Slovenije i Policijskog orkestra iz Srbije planirano je pre početka sednice od 16:35 ispred Doma kulture, kome će prethoditi defile glavnom ulicom. U Balkanskoj ulici će od 16 do 20 časova biti organizovana izložbena postavka tradicionalnih zanata i seoskog nasleđa.

U subotu od 10 sati u centru grada biće održano takmičenje u tradicionalnom pripremanju ajvara „Izađi mi na teglu“, dok će za predstavnike turističkih agencija i novinare biti organizovana promotivna tura „Čuvari starih rasa – Park agrobiodiverziteta“. Tokom svih dana praznika planirani su koncerti duvačkih orkestara na više lokacija u gradu i defilei gradskim ulicama, a festival se zatvara u nedelju.

 

N.S.

foto: arhiva RT Caribrod

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons