PROFESOR DOKTOR TATJANA MIHAJILOV-KRSTEV, POREKLOM IZ DIMITROVGRADA DOBITNICA KNJIŽEVNE NAGRADE “NEVEN“ ZA POPULARNU NAUKU

      Knjiga autorke Tatjane Mihajilov-Krstev “50 eksperimenta iz živog sveta“  dobila je prestižnu nagradu “Neven“ u kategoriji – popularna nauka. Mihajilov-Krstev objavila je tri edukativne knjige za decu u izdanju izdavačke kuće Kreativni centar.

Pored nagrađenog izdanja , knjige iste autorke , “50 eksperimenta iz mikrosveta“ i “50 eksperimenta iz hemije“  prevedene su na španski i turski jezik za tržište Južne Amerike i Turske. Profesor doktor Tatjana Mihajilov-Krstev je rođena 28.12.1969. godine u Dimitrovgradu gde je stekla osnovno i srednje obrazovanja.

Nakon diplomiranja na smeru Molekularna biologija i fiziologija na Biološkom fakultetu u Beogradu, doktorirala je na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu. Zvanje redovnog profesora je stekla na PMF-u u Nišu, na Departmanu za biologiju i ekologiju, gde je angažovana na šest predmeta na osnovnim, master i doktorskim studijama.

Izdavanje njene prve knjige za decu “Zelena planeta“ je 2000-te godine omogućila Biblioteka Detko Petrov, a finansijski podržala Opština Dimitrovgrad, na čemu je autorka bezgranično zahvalna.

 

M.N.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons