PRIHVATILIŠTE ZA NAPUŠTENE PSE I MAČKE DOBILO DOZVOLU ZA RAD. SKLANJANJE PASA LUTALICA RADIĆE SE NAREDNIH DANA U VEČERNJIM SATIMA

 • U prvoj fazi moguć smeštaj 42 životinje, najavljuju iz Komunalca.

       Sredinom aprila počele su pripreme za izgradnju  prihvatilišta za napuštene pse i mačke. Izgradnja prve faze prihvatilišta za životinje  je završena. Nadležni, iz Javnog preduzeća „Komunalac“, kažu da će nastojati da sklone pse lutalice iz grada do početka nove školske godine.

Kompletan razgovor sa Aleksandrom Georgievim, u vezi početka rada prihvatilišta za napuštene životinje, možete pogledati na kanalu Televizije Caribrod, večeras u 20.05. i u 22 sata i 5 minuta.

 

B.L.

foto i video: Danijel Zarkov

3 thoughts on “PRIHVATILIŠTE ZA NAPUŠTENE PSE I MAČKE DOBILO DOZVOLU ZA RAD. SKLANJANJE PASA LUTALICA RADIĆE SE NAREDNIH DANA U VEČERNJIM SATIMA

 • 02/09/2018 at 22:35
  Permalink

  Ako bude tako svaka cast jedino me brine ogranicenost poseta zar i volonteroma.

  Reply
  • 03/09/2018 at 10:04
   Permalink

   Svaki javni objekat, a narocito prihvatiliste, ako nije konc logor za pse, MORA BITI OTVOREN. U protivnom, nesto se sakriva.

   Reply
 • 03/09/2018 at 09:49
  Permalink

  Da li vam je poznato da radnici treba da imaju obuku o Dobrobiti, po zakonu, koja se završava pri Upravi veterine? Da li ste i gde objavili konkurs za radnike, koji će tu raditi, a koji svakako ne bi trebali da budu bez ikakvog znanja o životinjama, a naročito ne bez ikakve empatije, kao do sada? Da li ste svesni da je ovo javni objekat, koji mora da saradjuje sa organizacijama civilnog društva, tj udruženjima za zaštitu, da bude otvorenog tipa, dakle, otvoren za javnost, kako bi se psi i udomljavali ? I da li znate da je po Zakonu o dobrobiti , zabranjeno ubijanje zdravih pasa? I da li planirate akciju sterilizacije pasa, jer je to jedini način smanjenja populacije. Samo kažem. Da ne nikne još jedan logor za beskućne pse, koji će koštati mnogo, a da ni zajednica ni beskućni psi nemaju nikakve koristi.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *