PREMIJERKA ANA BRNABIĆ I MINISTAR FINANSIJA SINIŠA MALI PREDSTAVILI SU NOVI EKONOMSKI PAKET MERA POMOĆI ZA GRAĐANE I PRIVREDU

Premijerka Ana Brnabić i ministar finansija Siniša Mali predstavili su novi ekonomski paket mera pomoći za građane i privredu, koji je, kao i prethodna dva, usmeren na očuvanje radnih mesta i smanjenje negativnih posledica krize izazvane pandemijom korona virusa.

Poznato je da će državnu pomoć u visini jednog i po minimalca, koji će se isplaćivati tri meseca, dobiti mikro, mala, srednja, ali i velika preduzeća koja zapošljavaju više od 500 ljudi. Svakom zaposlenom u privredi biće isplaćeno ukupno 48.000 dinara,  odnosno tri puta po pola minimalca, u aprilu, maju i junu.

Novim paketom predviđena je posebna pomoć za sektor turizma, u kome će zaposlenima biti isplaćeno ukupno oko 80.000 dinara. Druga sektorska pomoć namenjena je autoprevoznicima, a ona podrazumeva 600 evra po autobusu tokom šest meseci.

Svi punoletni građani Srbije dobiće dva puta po 30 evra, u maju i novembru, dok će penzioneri dobiti i dodatnih 50 evra pomoći u septembru.

foto: arhiva RT Caribrod

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons