PREDSTAVA “PAD“ IMALA PREMIJERU NA BALKAN TEATAR FESTU

Predstava “Pad“ u produkciji Centra za kulturu Svilajnac sinoć je imala svoju premijeru na Balkan teatar festu. Ova predstava rađena je po tekstu Branislave Ilić i Kokana Mladenovića, koji je i reditelj predstave. Likove tumače Jelena Blagojević, Branislav Trifunović i Nina Nešković.

Predstava Pad donosi priču o padu radnika sa zgrade na kojoj je radio, ali i o stradanju njegovih najbližih, koji se pitaju – ko je za to kriv? Kroz ovaj komad publici se nameću i druga pitanja, terajući je da se zamisli nad realnošću u kojoj živimo.

Problem stradanja radnika, samo je polazna tačka u predstavi „Pad“. Ovom predstavom traga se za razlozima ponavljanja takvih nesreća. Branislav Trifunović navodi da je emotivna reakcija publike očekivana, jer je tema predstave dodirna tačka mnogih porodica u Srbiji.

Mlada glumica Jelena Blagojević, govori o svom liku, o šesnaestogodišnjoj devojčici koja je ostala bez oca i koja po svaku cenu želi da utvrdi čija je to odgovornost. Pored ove uloge, ona tumači i lik naratora.

Balkan Teatar fest se nastavlja. Do kraja festivala dimitrovgradska publika imaće priliku da pogleda još tri predstave. 

A.K.

foto: Marko Todorov

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons