ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

PREDSEDNIK SRBIJE ALEKSANDAR VUČIĆ BORAVI U POSETI VAŠINGTONU

          Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi u poseti Vašingtonu, sastaće se danas sa potpredsednikom SAD Majkom Pensom, a razgovaraće i sa predsedavajućim i kopredsedavajućim Senatskog potkomiteta za Evropu, senatorima Ronom Džonsonom i Krisom Marfijem.

Poseta srpskog predsednika Aleksandra Vučića Vašingtonu ima veliki značaj, jer se od njega očekuje jasan odgovor na pitanje o prioritetima spoljne politike Beograda, piše današnji moskovski dnevnik “Komersant”.

List navodi ocene analitičara da Beograd ima sve manje mogućnosti da balansira između Zapada i Rusije. Ovo  je prva Vučićeva poseta SAD  posle njegovog stupanja na predsedničku funkciju i da u Vašingtonu “ne kriju da će ta poseta biti svojevrsni momenat istine”.

“U uslovima sukoba Rusije i Zapada koji ne prestaje, od Srbije, koju SAD smatraju ključnom državom na Balkanu, očekuju pre svega jasan odgovor na pitanje na čijoj je strani”, piše list.

Ključne teme razgovora mogu biti isporuke ruskog naoružanja, perspektive diplomatskog statusa za ruski personal u Humanitarnom centru u Nišu, kao i usaglašavanje spoljne politike Srbije sa politikom EU u odnosu na Rusiju.

 

foto: mondo.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *