ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

PREDSEDNIK OPŠTINE U OSTAVCI VLADICA DIMITROV ODRŽAO JE KONFERENCIJU ZA NOVINARE

Neposredno nakon sednice Skupštine opštine, predsednik opštine u ostavci Vladica Dimitrov, održao je konferenciju za novinare, na kojoj je objasnio zbog čega je bilo nužno da bude održana sednica u vreme kada je izvršna vlast, predsednik opštine, Opštinsko veće i zamenik predsednika opštine, u ostavci od 28. septembra i vrše funkcije do trenutka postavljanja privremenog organa upravljanja, verovatno početkom naredne nedelje. Uslovi za uvođenje privremenog organa stiču se 28. oktobra, kako bi opština Dimitrovgrad mogla da uđe u proceduru za lokalne izbore. Dimitrov je izdvojio nekoliko tačaka koje su bile važne za usvajanje rebalansa budžeta.

Rebalansom je obezbeđeno i milion dinara za program energentske efikasnosti u ovoj godini, jer se javio veći broj građana, tako da će i tih 5 ili 6 prijavljenih ispod crte dobiti sredstva. Zbog potrebe da se proširi služba geronto domaćica, u tu aproprijaciju je dodato još milion dinara. U vrtiću se pored realizacije dva projekta na zameni kotla i rekonstrukcije poda, pojavila potreba za obezbedjivanjem dodatnih sredstava, jer mora da se izvrši čišćenje, degazacija cisterne za lož ulje, bez čega novi kotao na pelet ne može da se pusti u funkciju. Doobezbedjena su i sredstva za uredjenje lokalnih i mahalskih puteva, jer se pojavila potreba za tim na terenu.

Dimitrov je objasnio i razloge za usvajanjem budžeta za narednu godinu.

Vrlo važnom okarakterisao je i Odluku o pokretanju plana detaljne regulacije za visokonaponski kabl, koji bi spojio buduću 400 kilovoltnu trafostanicu sa budućom solarnom elektranom, a koji će biti stavljen na javni uvid gradjanima u narednim mesecima. Dimitrov se osvrnuo i na usvojene Izmene i dopune Odluke o vodovodu i kanalizaciji na teritoriji opštine Dimitrovgrad.

Tokom naredne nedelje biće uveden privremeni organ upravljanja, koji će biti na funkciji do izbora, a verovatno i malo duže, 5 ili 6 nedelja, zaključio je Dimitrov, dodajući da će putem medija informisati javnost o aktivnostima na nedeljnom nivou.

A.T.A.

foto i video: Miki Ilić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *