ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

PREDSEDNIK BUGARSKE RUMEN RADEV SASTAO SE SA PEDSEDNIKOM OPŠTINE DIMITROVGRAD VLADICOM DIMITROVIM I PREDSEDNIKOM SKUPŠTINE OPŠTINE ZORANOM ĐUROVIM

O aktuelnim pitanjima vezanim za bugarsku nacionalnu manjinu u Dimitrovgradu, Republika Srbija, razgovarao je danas predsednik Bugarske Rumen Radev na sastanku sa predsednikom opštine  Vladicom  Dimitrovim i predsednikom lokalnog parlamenta  Zoranom Đurovim.

Tokom razgovora šef države je naglasio odlične utiske iz zvanične posete Republici Srbiji 2018. godine, koja se dogodila na poziv predsednika Aleksandra Vučića. Tokom posete, dvojica predsednika bila su u Dimitrovgradu, gde su se sastali sa predstavnicima bugarske nacionalne manjine.

Vaša poseta je dala izrazito pozitivan podsticaj za rešavanje pitanja koja su u interesu bugarske zajednice u Dimitrovgradu i doprinose razvoju naših bilateralnih odnosa, rekli su Dimitrov i Đurov. Njih dvojica su ukazali na potrebu da se nastavi ova plodna saradnja sa predsedničkom institucijom i izrazili spremnost za još intenzivnije kontakte.

Voleo bih da Bugari u Srbiji uvek budu karika i duhovni most u razvoju odnosa naše dve države, jer saradnja bliskih i susednih zemalja postaje sve važnija, naglasio je predsednik Radev. Dodao je da se oslanja na posvećenost srpskih vlasti i lično predsednika Vučića da država i dalje obezbeđuje uslove za vršenje političkih, kulturnih i obrazovnih prava bugarske nacionalne manjine u skladu sa najboljim evropskim praksama.

izvor i foto: president.bg

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *