PREDSEDNIK ALEKSANDAR VUČIĆ UPUTIO POZIV NACIONALNIM MANJINAMA U SRBIJI DA IZAĐU NA IZBORE ZA NACIONALNE SAVETE U NOVEMBRU

       Tokom današnje posete Šidu, predsednik Srbije Aleksandar Vučić se,  odgovarajući na brojna pitanja novinara, dotakao i važnih državnih pitanja. Tom prilikom obratio se pripadnicima nacionalnih majina.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić je sve  pripadnike nacionalnih manjina pozvao da izađu na predstojeće izbore za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina koji se održavaju u novembru.

„Pozivam sve pripadnike manjina da iskoriste tu priliku, jer preko tih saveta oni kreiraju svoju politiku i vode svoju politiku. Država će da pomogne sve sto može i više nego do sada. Pozivam Hrvate, Mađare, Rome i sve druge u Šidu, u Vojvodini, ali i celoj Srbiji da to pravo iskoriste i da se bore za svoja prava“, rekao je Vučić.

Istako je da je na državi da uradi sve što može da se manjine u Srbiji osećaju uvek jednako kao i većinsko stanovnistvo, da nema nikakve razlike i da svi imaju jednake šanse za bolju budućnost.

Širi izveštaj o današnjoj poseti Aleksandra Vučića Šidu, emitovaćemo večeras od 18.20 i 22.05 sati.

 

foto: arhiva RT Caribrod

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons