ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

PREDSEDNICI BUGARSKE I SRBIJE, RUMEN RADEV I ALEKSANDAR VUČIĆ OTKRILI SPOMENIK ĆIRILU I METODIJU U DVORIŠTU GIMNAZIJE

Dimitrovgrad je danas bio domaćin susreta predsednika Republike Bugarske i Republike Srbije, Rumena Radeva i Aleksandra Vučića. Dvojica predsednika su najpre u STC Caribrod obavila razgovore u četiri oka, nakon čega su se sastale delegacije ministara dve zemlje. Predsednici Radev i Vučić razgovarali su oko sat vremena i sa predstavnicima bugarske nacionalne manjine, a nakon toga dali izjave za medije.

Poseta Dimitrovgradu nastavljena je u dvorištu Gimnazije „Sveti Kirilo i Metodije“, gde su predsednici Rumen Radev i Aleksandar Vučić, svečano otkrili spomenik svetim prosvetiteljima Ćirilu i Metodiju. U svom obraćanju prisutnim građanima obojica predsednika istakli su dobre prijateljske odnose između Srbije i Bugarske, uz želju da se izgradnja tih odnosa nastavi i u budućem periodu.

Predsednici Bugarske i Srbije, Rumen Radev i Aleksandar Vučić zatim su u rekonstruisanoj zgradi gimnazije prisustvovali kratkom programu posvećenom slovenskim prosvetiteljima i nakon obilaska škole, na novoizgrađenim terenima susreli se sa podmlatkom FK „Balkanski“ i KK „Dimitovgrad“.

N.S.

foto: Marko Todorov

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *