PREDSEDNICA VLADE SRBIJE ANA BRNABIĆ SASTALA SE DANAS SA PREDSEDNIKOM VLADE BUGARSKE BOJKOM BORISOVIM

       Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predsednikom Vlade Bugarske Bojkom Borisovim sa kojim je razgovarala o energetskoj situaciji u Evropi i regionu, kao i o evropskim integracijama.

Brnabić je nakon sastanka sa Borisovim rekla da je jedna od tema bila energetska situacija u Evropi i regionu, kao i pitanje srpske gasne interkonekcije sa Bugarskom.

Bilo je reči i o transportnom povezivanju, pre svega o autoputu Niš-Sofija, ali i o železničkim koridorima. Bugarski premijer Bojko Borisov je posle sastanka najavio da će u narednih par dana biti potpisan sporazum između Bugarske i Srbije o smanjenju naknada za roming.  Premijeri Srbije i Bugarske izrazili su zadovoljstvo što će Beograd krajem nedelje biti domaćin sastanka predsednika Srbije sa premijerima Bugarske, Grčke i Rumunije, jer taj vid saradnje ima značajan potencijal za dodatno inteziviranje odnosa i doprinosi regionalnoj stabilnosti.

Predsednica Vlade Srbije učestvovala je danas i na međunarodnoj konferenciji „Jače regionalne integracije na Balkanu“, na kojoj je imala priliku da razgovara sa još nekim regionalnim liderima o međusobnom povezivanju i saradnji država u regionu. „Borisov dolazi sutra u Beograd i to je još jedan dokaz bliskih veza Srbije i Bugarske – zaključila je Brnabić.

Juče, prvog dana posete Sofiji, Ana Brnabić sastala se sa izvršnom direktorkom Svetske banke Kristalinom Georgijevom.

 

foto: Informaciona agencija Fokus, focus-news.net

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons