PREDSEDNICA NARODNE SKUPŠTINE REPUBLIKE SRBIJE MAJA GOJKOVIĆ, BORAVILA JE U SOFIJI, GDE JE RAZGOVARALA I SA BUGARSKIM PREDSEDNIKOM RUMENOM RADEVIM

           „Aktivni politički dijalog između Bugarske i Srbije donosi uspeh u trgovini i turizmu i zbližavanje naših građana. Naši česti susreti i razgovori ukazuju na novi razvoj odnosa između Bugarske i Srbije, koje slede zajedničke ciljeve – istorijsko pomirenje i zajedničku budućnost u Evropskoj uniji“, izjavio je Radev.

Bugarski predsednik pohvalio je intenzivan dijalog između Bugarske i Srbije i izrazio nadu da će biti nastavljena i produbljena na različitim nivoima, u cilju unapređenja bilateralne saradnje u oblastima od zajedničkog interesa.

„Bugarska i Srbija su ujedinjeni nizom faktora – istorijom, u blizinom kultura i jezika, ali pre svega – njihovom zajedničkom budućnošću i nastojanjem da se prevaziđu predrasude. Mi smo zahvalni na poverenju i doslednosti sa kojom Bugarska insistira za proširenje Evropske unije, kao i poslom obavljenim za vreme njenog predsedavanja Savetom Unije „, rekla je tokom sastanka predsednica Skupštine Republike Srbije Maja Gojković.

 

foto: www.president.bg

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons