ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

POVODOM NACIONALNOG PRAZNIKA REPUBLIKE BUGARSKE- 3. MARTА I U DIMITROVGRADU ĆE BITI ORGANIZOVANA MANIFESTACIJA „BUĐENJE SA KOLOM“

         Povodom nacionalnog praznika Republike Bugarske- 3. martа, udruženja „Azbukari“ i „Bugari za Bugarsku“, treću godinu zaredom organizuju veliku manifestaciju, u kojoj će se hiljade Bugara uhvatiti u kolo. Cilj manifestacije je da se na dan praznika svi Bugari u zemlji i van nje ujedine, da se uhvate za ruke i odigraju bugarsko kolo, koje je simbol ujedinjenja, energije, snage duha i tela.

Na inicijativu Kulturno-informativnog centra bugarske manjine KIC Caribrod, Generalnog konzulata Republike Bugarske u Nišu i Državne agencije za Bugare u dijaspori, kolo će prvi put biti organizovano i u Dimitrovgradu, uz učešće učenika Gimnazije Sveti Kirilo i Metodije, Osnovne škole Hristo Botev, Kulturno-umetničkog društva Caribrod i građana, a kao gosti će nastupiti mažoretkinje iz Pančeva.

Manifestacija će biti održana na platou u cenztru grada, od 11 časova. Dalibor Milanov iz KIC-a Caribrod pozvao je gradjane da se uhvate u kolo.

 

A.T.A.

video: Danijel Zarkov

foto: pirinpress.bg

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *