ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

POTPISANI SPORAZUMI ZA REKONSTRUKCIJU I MODERNIZACIJU PRUGE NIŠ-DIMITROVGRAD I OBILAZNICE OKO NIŠA

    Prošle nedelje potpisani su sporazumi za rekonstrukciju i modernizaciju pruge Niš – Dimitrovgrad i obilaznice oko Niša, objavljeno je na sajtu Železnica Srbije. Sporazumi su potpisani u beogradskom hotelu Metropol pre početka konferencije “EU-Srbija 2018: investicije, rast i zapošljavanje”.

Prvi set sporazuma vredan više od 200 miliona evra kredita i nepovratnih sredstava iz fondova Evropske unije, koji se odnosi na rekonstrukciju i modernizaciju železničke pruge Niš – Dimitrovgrad na Koridoru 10 potpisali su ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, v.d. direktora kompanije „Infrastruktura Železnice Srbije“ Miroljub Jevtić i potpredsednik Evropske investicione banke Dario Skanapijeko.

Ministarka Zorana Mihajlović, izjavila je da je projekat modernizacije pruge Niš-Dimitrovgrad, vredan 268 miliona evra, važan ne samo zbog građana Srbije, već i zbog regionalnog povezivanja, koje je strateški cilj Vlade Srbije.

 

izvor i foto: zeleznicesrbije.com

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *