POSLOVNI FORUM SRBIJA – BUGARSKA

      Državno-privredna delegacija Republike Bugarske, predvođena zamenikom premijera Bugarske Tomislavom Dončevim, boravila je danas u zvaničnoj poseti Srbiji. Tim povodom u Nišu je održan poslovni forum organizaciji Privredne komore Srbije i Agencije za mala i srednja preduzeća Bugarske.

Image may contain: one or more people

Na poslovnom forumu, na kome je učestvovalo stotinak preduzeća iz Srbije i oko 40 iz Bugarske, potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović je poručila da bi dve zemlje mogle da unaprede saradnju i dostignu spoljnotrgovinsku razmenu od 3,5 milijarde evra. Infrastrukturni projekti kao što su – završetak istočnog kraka Koridora 10, gasna interkonekcija Niš – Dimitrovgrad i modernizacija pruge Niš – Dimitrovgrad, su od izuzetne važnosti za obe zemlje, istakla je Mihajlović i pozvala bugarske kompanije da zajedno sa firmama iz Srbije rade na ovim projektima.

Image may contain: 1 person

Image may contain: one or more people

Zamenik premijera Bugarske Dončev je rekao da Bugarska, kao predsedavajuća EU, želi da na evropsku agendu postavi pitanje proširenja EU, konkretno Zapadnog Balkana. Dončev je naveo da u razgovoru sa potpredsednicom Vlade Srbije želi da se fokusira upravo na infrastrukturne projekte. On je pozvao privrednike obe zemlje da iskoriste priliku da se bolje upoznaju i dodao da postoji prostor da se spoljnotrgovinska razmena dodatno poveća.

 

Image may contain: one or more people and people sitting

Image may contain: 15 people, people sitting and suit

Image may contain: one or more people and people on stage

Image may contain: 10 people, people sitting

Image may contain: 11 people, people sitting and suit

Image may contain: 1 person, standing and outdoor

Image may contain: one or more people and people standing

 

N.S.

foto: facebook: Ambasada Republike Bugarske u Beogradu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons