POMOĆ PORODICAMA U KRIZI

     U organizaciji UNICEF-a, Instituta za socijalnu zaštitu Republike Srbije i mreža organizacija za decu, u Beogradu je održan skup na kome se govorilo o mogućnostima lokalnih samouprava za pružanje pomoći porodicama u krizi i hraniteljskim porodicama. Jedan od predavača bio je i predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov, koji je ujedno i predsednik odbora za zdravlje i socijalnu politiku pri Stalnoj konferenciji gradova i opština.

Hraniteljstvo mora da se promoviše što više. Dimitrovgrad nema hraniteljsku porodicu, a takve nema ni na teritoriji Pirotskog okruga, a imamo petoro dece, koja se nalaze u hraniteljskim porodicama u okolini Niša, rekao je Dimitrov u izjavi za RT Caribrod.

Na skupu se govorilo o kapacitetima lokalne samouprave, u smislu koliko mogu da izdvoje za socijalna davanja porodicama za pružanja usluga. Hraniteljska porodica, pomažu detetu u trenutku kada je njegova porodica u krizi i zamišljene su kao privremeni mehanizam za šta dobijaju odredjena sredstava, rekao je Dimitrov.

 

foto: Miki Ilić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons