POLICIJSKA UPRAVA U PIROTU APELUJE NA GRAĐANE DA TOKOM PREDSTOJEĆIH PRAZNIKA NE KUPUJU PIROTEHNIČKA SREDSTVA OD NEOVLAŠĆENIH OSOBA I NA MESTIMA KOJA ZA TO NISU PREDVIĐENA, KAO ŠTO SU PIJACE I ULIČNE TEZGE

Policijska uprava u Pirotu apeluje na građane da tokom predstojećih praznika ne kupuju pirotehnička sredstva od neovlašćenih osoba i na mestima koja za to nisu predviđena, kao što su pijace i ulične tezge.

Zakonom o prometu eksplozivnih materija zabranjena je upotreba pirotehnike u zatvorenom prostoru i na javnim mestima, kao i prodaja pirotehničkih sredstava maloletnicima. Takođe izvođenje vatrometa mogu vršiti samo za to ovlašćena pravna lica na odobrenoj lokaciji, uz rešenje koje je izdalo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Usled nepravilne upotrebe pirotehnike može doći do teških povreda sa trajnim posledicama po zdravlje, nastanka požara i eksplozija kao i uznemiravanja građana i narušavanja javnog reda i mira.

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova u Pirotu aktivno sprovode sve mere i aktivnosti u skladu sa zakonom kako bi sprečili neovlašćenu prodaju i upotrebu pirotehničkih sredstava. Fizička i pravna lica koja neovlašćeno prodaju pirotehnička sredstva biće sankcionisana u skladu sa zakonom.

foto: arhiva RT Caribrod

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons