ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

POČELA SA RADOM FABRIKA ZA RECIKLAŽU GUMA U BELEŠU

Fabrika za reciklažu guma “Kemoimpex green” DOO u radnoj zoni Beleš ovih dana pokrenula je proizvodnju. Preduzeću je prvobitno osnovano pod nazivom „Eco Rubber d.o.o“ i pre tri godine počelo je sa proizvodnim aktivnostima u novoizgrađenom proizvodnom prostoru, ali zbog problema sa mašinama proces nije zaživeo. U medjuvremenu je nabavljena oporema iz Francuske i firma nastavlja da posluje pod novim imenom.

Sam proces reciklaže počinje u dvorištu fabrike, gde je pored skladištenih otpadnih pneumatika postavljen mlin za njihovo grubo mlevenje, a zatim se mlinom za finije mlevenje usitnjene komponente- guma, čelik i tekstil ubacuju u halu, opremljenu kompjuterizovanim mašinama, gde se mehanički razdvajaju. U planu je proširenje kapaciteta proizvodnje, kaže direktor preduzeća Milan Milenković.

Investitor se danas sastao sa opštinskim rukovodstvom, nakon čega su zajedno obišli fabriku. Predsednik opštine Vladica Dimitrov izrazio je zadovoljstvo što je posle dugi niz godina otvorena nova fabrika u Dimitrovgradu.

Posebno raduje činjenica da se u neposrednoj blizini fabrike ne čuje buka, niti pak ima zagadjenja životne sredine, istakao je Dimitrov.

Dimitrov je izrazio nadu da će invesatitori i ostalih parcela u radnoj zoni Beleš uskoro krenuti sa izgradnjom proizvodnih hala i pokretanjem proizvodnje.

Kako je najavljeno, uskoro se očekuje proširenje kapaciteta i upošljavanje novih radnika u fabrici Kemoimpex green u Belešu.

A.T.A.

foto: Dejan Todorov

video: Milan Ilijev

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *