ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

POČELA REKONSTRUKCIJA PRUGE SIĆEVO – DIMITROVGRAD

U subotu, 11. novembra, počeli su radovi na rekonstrukciji i modernizaciji železničke pruge Niš-Dimitrovgrad, na deonici između železničkih stanica Staničenje i Pirot, dugoj oko 7,5 kilometra, prenosi RTS. Prema rečima Nenada Stanisavljevića iz Infrastrukture “Železnica Srbije”, rok za završetak radova je 3,5 godine, a vrednost investicije je 169,7 miliona evra.

Deonica Staničenje – Pirot je prva faza radova u okviru rekonstrukcije i modernizacije pruge Sićevo – Dimitrovgrad, ukupne dužine 86 kilometra i ona obuhvata građevinske i pripremne radove za elektrifikaciju i signalizaciju, kao i elektrifikaciju ove deonice, rekao je Stanisavlević, dodajući da će se na pruzi najpre raditi rekonstrukcija građevinske infrastrukture, a potom i elektrifikacija i ugradnja savremenih signalno-sigurnosnih i telekomunikacionih uređaja.

“Putnički železnički saobraćaj između Niša i Dimitrovgrada se ne odvija, dok će teretni funkcionisati u terminima kada ova deonica pruge bude otvorena za saobraćaj”, naglasio je Stanisavljević.

Izvođač radova je konzorcijum firmi koji predvodi bugarska kompanija “Trace group hold”. Projekat se finansira iz kredita Evropske investicione banke i budžeta Srbije, kao i iz donacije Investicionog okvira za zapadni Balkan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *