PLANOVI NOVOG VLASNIKA DIMITROVGRADSKE FABRIKE KONFEKCIJE AMBICIOZNI – IMAMO POTREBU ZA ZAPOŠLJAVANJEM NOVIH RADNIKA

          Fabrika konfekcije u Dimitrovgradu od 1. oktobra posluje u okviru svetski poznate italijanske kompanije “E. Miroljo”. Dimitrovgradski pogon upošljava 120 radnika i u toku je oglas za angažovanje još tridesetak radnika. Direktor fabrike, Todor Georgijev kaže da su kapaciteti fabrike duplo veći, ali je problem u nedostatku radne snage.

 

A.T.A.

foto i video: Danijel Zarkov

 

One thought on “PLANOVI NOVOG VLASNIKA DIMITROVGRADSKE FABRIKE KONFEKCIJE AMBICIOZNI – IMAMO POTREBU ZA ZAPOŠLJAVANJEM NOVIH RADNIKA

  • 23/02/2018 at 11:01
    Permalink

    Direktoru jedan predlog i savet. Problem s nedostatkom radnika može jednostavno da reši zapošljavanjem i MUŠKARACA. A to je ujedno i savet: Zakonu o radu R. Srbije zabranjuje rodnu diskriminaciju. A to u praksi znači ako se nečija molba za posao odbije samo zbog toga što je u pitanju „muškarac“, taj čovek može da tuži takvu firmu i direktora.

    Ali zakon na stranu, industrija iz 2018. godine nije industrija iz 60-80-tih godina. U današnje vreme jedino S. Koreja ima segragaciju po pitanju rodnog razvrstavanja poslova. U Srbiji (i celoj Evropi) žene su već dugo godina pripadnice i policije, vojske,… a to su tradicionalno muška zanimanja. Pa ne vidim razlog zašto muškarci ne mogu da budu krojači (!?)

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons