ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

PIROTSKI STRAJT KUPIO HOTEL BALKAN U DIMITROVGRADU

Firma Strajt iz Pirota, kupila hotel Balkan u Dimitrovgradu, na javnom nadmetanju održanom juče u Beogradu.

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je početkom novembra prodaju hotela Balkan sa parkingom u samom centru Dimitrovgrada, kafane Zabrđe u selu Smilovci, kao i još nekoliko objekata i građevinskog zemljišta u vlasništvu akcionarskog društva Balkan koje je u stečaju od 2010. godine. Javno nadmetanje održano je 21. decembra.

Hotel „Balkan” u Balkanskoj ulici broj 18 prodat je juče,  na aukciji koju je oglasila Agencija za licenciranje stečajnih upravnika za preko  24,7 miliona dinara  kompaniji “Strajt” iz Pirota, jednom od osam učesnika javnog nadmetanja. Aleksandar Đorđević, pored  ovog trospratnog zdanja sa parkingom u samom centru Dimitrovgrada, kupio je i kafanu Zabrđeu selu Smilovci, parcele, porodičnu stambenu zgradu i objekte u blizini Graničnog prelaza Gradina.

Nekadašnje preduzeće “Balkan” osnovano je daleke 1947. godine, a bavilo se pre svega ugostiteljstvom i turizmom. U stečaju je od 2010. godine, a naredne, 2011. godine pokušana je prodaja preduzeća koja je bila organizovana iz 10 celina, kao i 2014. godine u 2 celine, ali je u obe licitacije prodat samo deo imovine.

2014. godine su deo inventara hotela “Balkan” kupili dimitrovgradski privrednici Ivica Istatkov i Kostadin Marinkov za nešto manje od 1,5 miliona dinara, a hotel je funkcionisao pod imenom “Sax Balkan”, čiji je zakupac bio Istatkov.

Inače, Istatkov i Marinkov su suvlasnici i hotela “Happiness”, poznatiji pod skraćenim nazivom “Happy”, koji se nalazi na par stotina metara od centra Dimitrovgrada, sa desne strane auto-puta Niš-Sofija.

A.K.

foto: Marko Todorov

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *