ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

OVE ZIME EPIDEMIJA GRIPA JE POČELA NEŠTO RANIJE U POREĐENJU SA PRETHODNIM GODINAMA

Ove zime epidemija gripa je počela nešto ranije u poređenju sa prethodnim godinama. Posle porasta obolelih od gripa tipa A i posle njegove kulminacije početkom februara, ovog meseca epidemija sezonskog gripa već jenjava. Oboljevanje od gripa i respiratornih infekcija je u opadanju, ali ljudi treba i dalje da budu oprezni, izjavio je za RTC lekar specijalista opšte medicine, Nikola Jordanov, gostujući u emisiji od pola 10.

Svi pacijenti koji imaju povećanu telesnu temperaturu, curenje iz nosa , kašalj, malaksalost, neophodno je da se prvo telefonskim putem konsultuju sa izabranim ili dežurnim lekarom, koji će im dati instrukcije i savet kako da postupaju tokom daljeg lečenja.

Svi pacijenti koji imaju spomenute simptome i treba da dodju u Dom zdravlja, biće usmereni na ulaz sa strane Hitne medicinske pomoći, gde će im osoblje omogućiti terapiju i dati uputstva za dalje lečenje.

Sve ove mere preduzimamo u cilju sprovodjenja preventivnih mera  i mera predostrožnosti, kako ne bi došlo do kontakata sa drugim pacijentima koji se nalaze u Domu zdravlja, kaže se u saopštenju direktora Doma zdravlja, Roberta Petrova.

foto: arhiva RT Caribrod

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *