ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

OV USVOJILO IZVEŠTAJ O ZAVRŠNOM RAČUNU ZA 2020. GODINU

Na sednici opštinskog veća opštine Dimitrovgrad razmatrane su teme iz delokruga rada veća, a na dnevnom redu našlo se i nekoliko predloga odluka, koje će biti upućene Skupštini opštine na razmatranje i usvajanje, izjavio je predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov.

Opštinsko veće uputiće na usvajanje Skupštini opštine nekoliko predloga odluka vezanih za građevinsko zemljište na teritoriji opštine, a jedna od odluka odnosi se na zemljište u radnoj zoni Beleš.

Na sednici veća je zbog isteka petogodišnjeg perioda, obnovljena odluka o dodeli isključivog prava Javnom preduzeću Komunalac za obavljanje delatnosti pružanja usluge zimskog održavanja puteva, a prihvaćen je i predlog odluke o postavljanju i održavanju spomenika na teritoriji opštine, koja će se takođe naći na dnevnom redu sednice lokalne skupštine, najavljene za 11. jun. Usvojen je i predlog o Izmeni poslovnika Opštinskog veća.

Predsednik opštine Vladica Dimitrov iskoristio je priliku da podseti građane da će u nedelju, 6. juna biti održani izbori za savete Mesnih zajednica u opštini Dimitrovgrad.

Izbori za savete mesnih zajednica biće održani 6. juna u vremenu od 7 do 20 časova, a novoizabrani članovi saveta mesnih zajednica biće zaduženi da pregovaraju sa lokalnom samoupravom o rešavanju problema u svojim mesnim zajednicama, zaključio je Dimitrov. 

D.J; N.S.

foto: Danijel Zarkov

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *