Drugi pišu

OTKRIVAMO JOŠ JEDNU SEPARATISTIČKU ORGANIZACIJU U VOJVODINI: ŠTA JE “VOJVOĐANSKI KULTURNI KLUB”?

Separatisti u Vojvodini smišljaju različite načine delovanja. Nekada deluju kao novinarska udruženja( Nezavisno društvo novinara Vojvodine), nekada kao ekstremne levičarske organizacije( P.A.O.R), a 2015. godine smislili su još jedan vid delovanja. Te godine vojvođanski separatisti formirali su organizaciju pod nazivom “Vovjođanski kulturni klub”. Ova organizacija deluje već 5. godina i nihov rad nema nikakve veze sa kulturom što ćete u nastavku teksta videti. Njihov jedini cilj je propagiranje separatizma u Vojvodini. Na čelu “Vojvođanskog kulturnog kluba” nalazi se Dr. Miroslav Ilić separatista iz Novog Sada.

Jedan od zadataka “Vojvođanskog kulturnog kluba” je infiltracija u a kademsku zajednicu Vojvodine. Sam nazvi “Vojvođanski kulturni klub” iskorišćen je da se sakrije pravi cilj ove organizacije. Ako se pogleda rad “Vojvođanskog kulturnog kluba” vidimo da tu nema nikakvog kulturnog rada. “Vojvođanski kulturni klub” je u proteklom periodu izdavao saopštenja kojim je napadao Srbiju zbog: Srebrenice, Ratka Mladića, rata u Bosni i Hrvatskoj. Ovakvo delovanje ove organizacije nije čudno s obzirom da se u njenom rukovodstvu nalaze dobro poznata lica vojvođanskog separatizma. U ovoj organizaciji nalazi se separatista Nedim Sejidinović, generalni sekretar ovog udruženja je separatista Duško Medić koji je takođe i član “Nezavisnog društva novinara Vojvodine”. Ostali članovi ove separatističke organizacije su: Boris Kršev, Dr. Uglješa Belić, Nebojša Milenković, Gordana Perunović Fiat, Dr. Radivoje Jovović, Dobrivoje Antonić i mnogi drugi. Velika opasnost “Vojvođanskog kulturnog kluba” je što u svojim redovima ima određen broj doktora koji mogu iskoristit svoj uticaj da u ovu organizaciju vrbuju medicinske radnike.

Da je “Vojvođanski kulturni klub” separatistička organizacija svedoči još jedna činjenica. U februaru 2015. godine kada je na sastanku osnovan “Vojvođansku kulturni klub” jedan od osnivača separatista Duško Radosavljević je izjavio sledeće: Više ne treba pitati šta Vojvodina može uraditi za nas, već šta mi možemo uraditi za nju”. Što je zapravo izreka američkog predsednika Kenedija koja glasi “Ne pitajte šta vaša zemlja može da učini za vas, već šta vi možete da učinite za svoju zemlju”. Što znači da separatisti iz “Vojvođanskog kulturnog kluba” smatraju Vojvodinu svojom državom, a ne Srbiju. 

“Vojvođanski kulturni klub” kao i druge separatističke organizacije iz Vojvodine dobija novac iz inostranstva za svoj rad. Veliku pomoć “Vojvođanski kulturni klub” ima i iz Hrvatske u prilog ovoj činjenici svedoči i to što je predsednik Hrvatske Zoran Milanović pohvalio rad “Vojvođanskog kulturnog kluba”. Takođe jedan deo sredstava iz “Nezavisnog društva novinara Vojvodine” sigurno završi u “Vovjođanskom kulturnom klubu”, s obzirom da “Nezavisno društvo novinara Vojvodine” raspolaže sa navjiše novca od svih separatističkih organizacija u Vojvodini.

izvor i foto: Prismotra

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *