ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

OSMORO UČENIKA SUTRA NA REPUBLIČKOM TAKMIČENJU U ATLETICI

Od trinaestoro učenika osnovne škole “Hristo Botev” i troje učenika Gimnazije “Sveti Kirilo i Metodije” koji su učestvovali na okružnom i međuokružnom takmičenju u atletici, održanom u Pirotu, njih osmoro će sutra braniti boje Dimitrovgrada republičkom školskom takmičenju u atletici, koje će biti održano u Ćupriji,

Sedmoro učenika osnovne škole “Hristo Botev” i jedna učenica Gimnazije “Sveti Kirilo i Metodije” plasirali su se za republičko školsko takmičenje u atletici, koje će biti održano 24. maja na atletskom stadionu u Ćupriji, rekla je Jelena Petrović, nastavnik fizičkog vaspitanja.

Na takmičenju će učestvovati učenici osnovnih i srednjih škola iz 8 okruga, koji su u pojedinim disciplinama bili najbolji u svojoj konkurenciji. Dve učenice sedmog razreda iz Dimitrovgrad, neće putovati na republičko takmičenje, zbog ekskurzije.

Na programu republičkog takmičenja je 10 atletskih disciplina, a učenici iz Dimitrovgrada učestvovaće u skoku udalj, skoku uvis, bacanju kugle i trci na 60 metara. Učešće učenika iz Dimitrovgrada pomogli su Sportski Savez Caribrod i Atletski klub Balkan, dodala je Petrović.

D.V.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *