OPŠTINSKA UPRAVA OPŠTINE DIMITROVGRAD RASPISUJE JAVNI POZIV ZA UVID U POSEBAN BIRAČKI SPISAK NACIONALNIH MANjINA

     Neposredni izbori za nacionalne savete nacionalnih manjina raspisani su za nedelju, 04. novembar 2018. godine.

Uvid u deo posebnog biračkog spiska može se izvršiti neposredno u zgradi Opštinske uprave Opštine Dimitrovgrad, ul. Balkanska br. 2, u kancelariji matične službe, soba 24, na drugom spratu.
Pravo na uvid u poseban birački spisak ima svaki pripadnik nacionalne manjine u cilju provere ličnih podataka upisanih u poseban birački spisak.

Pripadnici nacionalnih manjina upisuju se u poseban birački spisak kada ispune opšte uslove za sticanje biračkog prava propisane zakonom. Upis u poseban birački spisak vrši se isključivo na lični zahtev pripadnika nacionalne manjine. Zahtev, u pisanoj formi na propisanom obrascu, podnosi se Opštinskoj upravi prema mestu prebivališta birača.

Brisanje iz posebnog biračkog spiska vrši se po službenoj dužnosti ili na osnovu zahteva za brisanje koji se, svojeručno potpisan, podnosi u pisanoj formi Opštinskoj upravi prema mestu prebivališta.

Pozivaju se svi birači koji su podneli zahtev za upis u poseban birački spisak da provere da li su upisani u poseban birački spisak i da li su njihovi podaci ažurni.

Pozivaju se svi pripadnici nacionalnih manjina koji se još nisu upisali u poseban birački spisak da to učine ukoliko žele, kako bi 04. novembra mogli da biraju članove nacionalnog saveta.

Upis i promene u posebnom biračkom spisku mogu se vršiti na osnovu rešenja Opštinske uprave Opštine Dimitrovgrad najkasnije do 19. oktobra, kada Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave rešenjem zaključuje poseban birački spisak, a od zaključenja biračkog spiska pa sve do 31. oktobra u 24,00 časa, samo na osnovu rešenja navedenog ministarstva.

 

OPŠTINSKA UPRAVA OPŠTINE DIMITROVGRAD

foto: arhiva RT Caribrod

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons