ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

OPŠTINA DIMITROVGRAD JE, U SARADNJI SA PROJEKTOM ZA ODGOVORNU VLAST AMERIČKE AGENCIJA ZA MEĐUNARODNI RAZVOJ USAID, OMOGUĆILA UČENICIMA OSNOVNE ŠKOLE I GIMNAZIJE U DIMITROVGRADU DA AKTIVNO UČESTVUJU U PROCESU DONOŠENJA ODLUKA I U PLANIRANJU BUDŽETA OPŠTINE

Opština Dimitrovgrad je, u saradnji sa Projektom za odgovornu vlast Američke agencija za međunarodni razvoj USAID, po prvi put omogućila učenicima osnovne škole i gimnazije u Dimitrovgradu da aktivno učestvuju u procesu donošenja odluka i u planiranju budžeta opštine.

U okviru ovog procesa učenici su formirali predloge projekata kojima bi uslovi boravka u školama bili unapređeni, a danas je bio i poslednji dan za glasanje, tokom koga su učenici među predlozima birali one, koje smatraju najvažnijim. O predlozima su se prethodnih dana izjasnili osnovci, a danas su na časovima glasanje obavili i učenici gimnazije. Opština će projekte sa najviše glasova podržati sa 400.000 dinara koji su namenjeni njihovoj realizaciji. Više o ovoj temi u sutrašnjim informativnim emisijama.

foto: arhiva RT Caribrod

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *