ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

OPŠTINA DIMITROVGRAD DONIRALA KOMBI OKRUŽNOJ SAOBRAĆAJNOJ POLICIJI

Danas je policijska uprava u Pirotu od opštine Dimitrovgrad dobila kombi vozilo za potrebe saobraćajne policije, koje će se koristiti na teritoriji celog pirotskog okruga. Sredstva su obezbeđena iz programa za bezbednost saobraćaja.

Zaštita bezbednosti u saobraćaju ostvaruje se primenom prava, direktnim merama bezbednosti i sprečavanjem individualnih rizika. Ima dosta učesnika u saobraćaju koji ne poštuju sva pravila, te takve saobraćajna policija mora sankcionisati. Deo prikupljenih sredstava u okviru programa Saveta za bezbednost saobraćaja upućuje se direktno policijskim stanicama. Kombi vozilo koje je danas zvanično predato policijskoj stanici u Pirotu za potrebe saobraćajne policije, na teritoriji celog pirotskog okruga, je upravo iz tog programa, ističe predsednik opštine Dimitrovgrad, Vladica Dimitrov.

Kako se kontrola saobraćaja mora obavljati neposredno na putu, uz rešavanje najsloženijih saobraćajno-bezbednosnih situacija, kombi će službenicima biti od velike koristi, a današnja donacija je dokaz uspešne saradnje dimitrovgradske opštine i saobraćajne policije.

D.V.

foto i video: Miki Ilić, Danijel Zarkov

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *