ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

OMLADINSKI FESTIVAL U DIMITROVGRADU U OKVIRU PROJEKTA KOJI REALIZUJE NB DETKO PETROV

U okviru projekta “Partnerska mreža za omladinske inicijative, stvaralaštvo i razvoj” koji Narodna biblioteka „Detko Petrov” realizuje preko IPA programa prekogranične saradnje Bugarska  – Srbija, u Dimitrovgradu će od sutra do subote biti održan omladinski festival, uz učešće predstavnika svih partnera u projektu.

Domaćini festavala, tokom koga su planirane različite aktivnosti, biće učenici i nastavnici dimitrovgradske gimnazije. Za sutra u podne u dvorištu biblioteke, planirano je predstavljanje narodnog običaja „Peperuđe”. Gosti iz Bugarske će tokom sutrašnjeg dana, u pratnji domaćina obići istorijske znamenitosti i kulturne i obrazovne institucije u gradu. Festival će zvanično biti otvoren u petak u 16:30 sati, izložbom slika i fotografija u biblioteci. Uslediće zatim Omladinski Eko hepening u gimnaziji i festivalska parada kroz centar grada, a za 19 sati najavljen je koncert mladih pevača, muzičara i igrača, koji će biti održan na letnjoj pozornici biblioteke.

U subotu od 11 sati, u prostorijama biblioteke biće održana panel diskusija na temu „Mladi i budućnost mladih: izazovi i mogućnosti”.  

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *