ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

ODRŽANO ONLINE OPŠTINSKO TAKMIČENJE RECITATORA

U online fomatu juče je u holu Narodne biblioteke održana opštinska smotra recitatora.

U online fomatu juče je u holu Narodne biblioteke ,,Detko Petrov“ održana opštinska smotra recitatora. 12 takmičara predstaviće opštinu Dimitrovgrad na okružnoj smotri recitatora u Beloj Palanci.

Na opštinskoj smotri recitatora predstavilo se ukupno 23-оје takmičara, koji su bili podeljeni u 3 kategorije. Zadatak tročlanog žirija, koji je bio sačinjen od nastavnika bugarskog jezika Liljane Sokolov i Sergeja Andonova i nastavnika srpskog jezika Ratka Stavrova, nije bio nimalo lak. Trebalo je da posle prvog gledanja videa steknu utisak o takmičarima i ocene nekoliko aspekata njihovog recitovanja. Odabrano je po četvoro najboljih u sve tri kategorije i oni će predstavljati Dimitrovgrad na okružnoj smotri recitatora. U kategoriji mlađeg uzrasta prvo mesto zauzeo je Veljko Stojanov, drugo Vanja Stoimenov, treće Emili Mladenov, a četvrto mesto zauzela je Anđela Dimitrov. Prvoplasirani Veljko, recitovao je pesmu ,,Avanturista“, autorke Elizabete Georgijev. Veljku ovo nije prvi put da učestvuje na smotri recitatora i smatra da se ipak bolji utisak ostavi kada se recituje uživo.

U kategoriji srednjeg uzrasta prvo mesto zauzela je Petra Dimitrov, drugo Matej Igov, treće Kristina Gocev, a četvrto mesto pripalo je Uni Mančev. Petra se takođe predstavila pesmom Georgijeve, pod naslovom ,,Čudni dani jedne obične klinke“. Petra ima iskustva sa nastupima ispred žirija i publike, ali kaže da se oseća lagodnije što je imala priliku da pesmicu proba više puta, i odabere najbolji snimak.

Što se tiče starijeg uzrasta, prvo mesto je pripalo Lidiji Delčev, drugo Anđeli Delčev, treće Ani Kirov i četvrto Heleni Stojanov. Lidija se složila sa Petrom, da je lakše kada se takmičiš online, iako utisak ne može biti isti. Lidija se predstavila pesmom ,,Ako“ od Radjarda Kiplinga.

Svih 12 takmičara se sada priprema za okružno takmičenje u Beloj Palanci. I ove, kao i pretprošle godine, Anđela Delčev predstaviće Dimitrovgrad stihovima na bugarskom jeziku. Kako kažu i Veljko i Petra i Lidija, iako je procedura ista, nije lako pripremiti se. Oni rade konsultacije sa zaposlenima u biblioteci, kako bi snimak koji treba da pošalju bio što bolji.

M.M.

foto: arhiva RTC

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *