ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

ODRŽANA SVEČANA DODELA NAGRADA UČENICIMA OSNOVNIH ŠKOLA I DECI PREDŠKOLSKIH USTANOVA U OKVIRU NAGRADNOG KONKURSA JAVNOG KOMUNALNOG PREDUZEĆA ”REGIONALNA DEPONIJA PIROT”

Danas je u holu Doma kulture u Pirotu održana svečana dodela nagrada učenicima osnovnih škola i deci predškolskih ustanova u okviru Nagradnog konkursa Javnog komunalnog preduzeća ”Regionalna deponija Pirot”. Podeljene su novčane nagrade za prva tri mesta u sve tri kategorije, za učenike od 1. do 4. i od 5. do 8. razreda, kao i za decu predškolskih ustanova. Treće mesto i novčanu nagradu od 8 hiljada dinara za grupni kreativni rad od reciklažnog materijala dobila je mlađa grupa objekta „Leptirić”, dimitrovgradske predškolske ustanove, koju vodi medicinska sestra vaspitač, Ivana Gligorov.

Osnovci sa teritorije Pirotskog okruga su imali priliku da na konkursu učestvuju literarnim radovima na temu ekologije, dok su deca predškolskih ustanova mogla da se uključe izradom neke životinje od reciklažnog materijala. Saznavši za konkurs, Ivana Gligorov je to shvatila kao izazov i donela odluku da se oproba sa mlađom grupom dece koju vodi.

Iako nije bilo baš jednostavno napraviti dinosaurisa na ovaj način, bilo je interesantno i deci koja su dala ideju, ali i vaspitačici.

Gligorova se zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pomogli oko izrade kreativnog rada od reciklažnog materijala i nada se da je grupu dece koju vodi izrada dinosaurusa naučila koliko je odlaganje i razvrstavanje otpada, upotreba iskorišćene ambalaže, kao i očuvanje životne sredine važno, što je i cilj konkursa.

U konkurenciji vrtića iz celog pirotskog okruga, Gligorova je zadovoljna nagradom i trećim mestom.

Konkurs je raspisan sredinom maja, a povodom 5. juna, Svetskog dana zaštite životne sredine. Po izboru žirija, najbolja životinja od reciklažnog materijala na konkursu je magarence koje su napravila deca iz vrtića „Bambi“ iz Pirota i ono je od danas zaštitni znak Javnog komunalnog preduzeća ”Regionalna deponija Pirot”.

foto: Ivana Gligorov

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *