ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

ODRŽANA SEDNICA PRIVREMENOG ORGANA

Juče  je održana sednica Privremenog organa Opštine Dimitrovgrad. Tim povodom danas je konferenciju za novinare održao, predsednik privremenog organa Vladica Dimitrov, koji se osvrnuo na nekoliko tačaka koje su ovom trenutku bitne za građane. Dimitrov se najpre osvrnuo na odluke  o lokalnim komunalnim taksama i o naknadama za korišćenje javnih površina.

Usvojena je i odluka o raspoređivanju sredstava za jednokratnu novčanu pomoć za učenike dimitrovgradske gimnazije. Ta sredstva su iz Republičkog budžeta, ali se realizuju preko opštinskog, pojasnio je Dimitrov. Odobrena su i sredstva za kupovinu još jedne seoske kuće sa okućnicom, a data je i saglasnost na predlog programa poslovanja Javnog preduzeća „Komunalac“.

Data je sglasnost na program rada sa finansijakim planom Centra za kulturu Dimitrovgrad, Istorijskog arhiva u Pirotu,Regionalne deponije Piirot. Članoviprivvremenog organa prihvatili su i predlog Centra za socijalni rad za dodelu novčanih sredstava licima u stanju socijalne potrebe.

Data je saglasnost i na zahtev za sanaciju rezervoara za gorivo Predškolske ustanove. Data je saglasnost i na jedan zahtev za dodelu novčanih sredstava za vantelesnu oplodnju. Opširnije o sednici privremenog organa nakon emisije Blic Vesti.

B.L.

foto i video: arhiva RTC, Miki Ilić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *