ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

ODRŽANA SEDNICA PRIVREMENOG ORGANA OPŠTINE DIMITROVGRAD

Na konferenciji za medije Vladica Dimitrov, predsednik Privremenog organa opštine Dimitrovgrad saopštio je inforacije sa današnje, druge po redu sednice ovog tela. Medju dvadesetak tačaka dnevnog reda sednice bilo je i razmatranje i usvajanje predloga rešenja o finansiranju programa lovačkog udruženja Vidlič, koje se javilo na konkurs. Na konferenciji za medije ispred Lovačkog udruženja ugovor je potpisao Miša Ilijev. Reč je o veoma važnom projektu vezanom za bezbednost u opštini Dimitrovgrad, pod nazivom „Migrantska kriza i deponije“, finansira ga lokalna samouprava u iznosu od 1,59 miliona dinara, a sprovodi ga lovačko udruženje Vidlič. Program predvidja stalni nadzor lovišta i uočavanja kretanja migranata, te obaveštavanje MUP-a, radi sprečavanja eventualnih šteta koje oni prouzrokuju u atarima sela, navodi Dimitrov.

Pored toga, osoblje angažovano na projektu lociraće i mini deponije koje nastaju od migranata. Kako migranti koriste identične rute, to će olakšati lociranje ostavljenog smeća.

Na današnjoj sednici usvojen je i Pravilnik o subvencionisanju nabavke udžbenika za učenike osnovne škole Hristo Botev. Za tu namenu u rebalansu budžeta planirana su sredstva za pomoć roditeljima koji su kupili udžbenike.

Na sednici je, pored ostalog, razmatran i zahtev Saveta Mesnih  Zajednica Kamenica i Senokos koji traže asfaltiranje puta do njihovih sela. Opština je napravila reviziju tih projekata, prema kojoj kompletan projekat izgradnje puta do Senokosa iznosi oko 37 miliona dinara. Taj projekat biće predložen za realizaciju u okviru programa Ministarstva gradjevine i saobraćaja, gde se planira finansiranje lokalne infrastrukture u naredne dve ili tri godine, rekao je Dimitrov i izrazio očekivanje da će navedeno ministarstvo makar sufinansirati, ako ne i u potpunosti finansirati ove putne pravce. 

A.T.A.

foto i video: Milan Ilijev

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *