ODRŽANA SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA. SEDNICA SO POČETKOM SEPTEMBRA

           Na današnjoj sednici Opštinskog veća opštine Dimitrovgrad razmatran je i usvojen izveštaj o realizaciji programa sa finansijskim izveštajem Javnog preduzeća Komunalac  za 2016. godinu, kao i izveštaj za drugi kvartal ove godine. Usvojen je i plan racionalizacije zapošljenih u predškolskoj ustanovi 8. septembar i Javnoj ustanovi Centar za kulturu. Maksimalan broj zapošljenih je 250 i taj broj će morati biti usvojen na prvoj narednoj sednici Skupštine opštine, a to podrazumeva određenu racionalizaciju jer su višak  oko 34 zapošljena u stalnom radnom odnosu koji će morati da budu racionalizovani po javnim ustanovama i javnom preduzeću i opštinskoj upravi, izjavio je predsednik opštine Vladica Dimitrov. Većnici su prihvatili i predloge za razrešenje i imenovanje članova i predsednika Upravnog odbora Centra za kulturu zbog isteka mandata.

Takođe je data saglasnost na ugovor o zakupu nepokretnosti, Doma u Željuši, čime je Domu zdravlja u Dimitrovgradu omogućeno da zaključi ugovor o zakupu prostora sa nekom od apoteka, tako da bi Željuša u narednom periodu mogla da dobije i apoteku.

Na današnjoj sednici, pored ostalog, razmatran je i usvojen izveštaj Komisije za procenu štete od grada pričinjene na području atara sela Gulenovci i Visočki Odorovci, usvojen je i novi pravilnik za smeštaj i prevoz učenika koji žive u udaljenijim mestima gde nema svakodnevnog gradskog prevoza. Razmatrani su i brojni zahtevi Mesnih zajednica i građana.

Neke od tačaka sa sednice Veća biće razmatrane na prvoj sednici SO početkom septembra.

 

A.T.A.

foto: arhiva RT Caribrod

video: Bojan Gligorov

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons