OD SUTRA SAOBRAĆAJ NOVIM TUNELOM SARLAH KOD PIROTA, STARI PRIVREMENO ZATVOREN

   Koridori Srbije objavili su da će od sutra od 13 časova za saobraćaj u oba smera biti otvorena leva cev novoizgrađenog tunela Sarlah, ***dok će stari biti privremeno zatvoren u narednih 10-ak dana zbog radova na uklapanju magistralnog puta Niš -Dimitrovgrad sa novoizgrađenom trasom puta pored fabrike „TigarTyres“ u Pirotu.

Istovremeno se za saobraćaj otvara petlja Pirot (Zapad) na autoputu, čime će biti omogućen ulaz u Grad Pirot preko saobraćajnice 1 u industrijskoj zoni (koja se nalazi između kompanije „Tigar Tyres “ i ulice Nikole Pašića).

Puštanjem u javni saobraćaj ovog dela autoputa, trajno se  zatvaraju privremene devijacije (ispred tunela Sarlah i kod pumpe „Blue Petrol“). Veza grada Pirota sa autoputnim pravcem E80 obezbeđena je petljama Pirot (Istok) i Pirot (Zapad), čime će biti omogućeno odvijanje saobraćaja na deonici autoputa u kontinuitetu do graničnog prelaza Gradina.

Učesnici u saobraćaju, koji ne žele da koriste novi autoput od Pirota do Dimitrovgrada iz pravca Niša, moraće u narednih desetak dana da se sa autoputa isključe na petlji Pirot zapad kod regionalne deponije i udju u grad, ili ako žele da izbegnu gradsku vožnju da se isključe na petlji Pirot istok kod Poljske Ržane.  Za vozila koja se sa starog puta kreću ka Nišu, alternitivni pravac je petlja Pirot istok, kako ne bi prolazili kroz centar Pirota.

Nakon završetka radova, za dve nedelje biće otvoren za saobraćaj i stari tunel Sarlah, kao alternativa autoputu.

D.J.

foto: arhiva RT Caribrod

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons