OD DANAS SE SAOBRAĆAJ NA DEONICI OD DRAGOMANA DO MESTA ALDOMIROVSKO BLATO KOD SLIVNICE ODVIJA NOVOIZGRAĐENOM LEVOM STRANOM BUDUĆEG AUTOPUTA A6

Od danas se saobraćaj na deonici od Dragomana do mesta Aldomirovsko blato kod Slivnice odvija novoizgrađenom levom stranom budućeg autoputa A6. Saobraćaj se odvija u 2 trake, a radi se o privremenom puštanju, budući da na navedenoj deonici nije postavljen završni sloj asfalta. Saobraćaj na 5,5 kilometara od početka leta odvijao se starim putem između Dragomana i Slivnice, a predstavnici Agencije Putna infrastruktura kao investitora i GBS Infrastrukturno stroitelstvo kao izvođača odlučili su da se saobraćaj pusti na novu deonicu, imajući u vidu da bi u zimskoj sezoni kretanje međunarodnog tranzita starim putem bilo praktično nemoguće zbog velikih oštećenja. Ranije je bilo najavljeno da će ovaj režim važiti od 20-og novembra. Radovi na izgradnji autoputa od Dragomana do Hrabarskog kod Slivnice biće nastavljeni smanjenim intenzitetom tokom zime, a završetak radova najavljen je za kraj sledeće ili prvu polovinu 2021-ve godine, dok će prve potpuno završene deonice biti puštene narednog leta.

Iako je više puta najavljivano, radovi na izgradnji deonice od Graničnog prelaza Kalotina do Dragomana, koje bi trebalo da izvodi konzorcijum austrijskog Štrabaga, još uvek nisu započeti.

foto: arhiva RT Caribrod

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons