ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

OD DANAS, 28. JULA, U REPUBLIKU BUGARSKU SA NEGATIVNIM PCR TESTOM , KOJI JE URADJEN U POSLEDNJA 72 SATA, U TURISTIČKE SVRHE, MOGU PUTOVATI GRAĐANI SEVERNE MAKEDONIJE, SRBIJE, ALBANIJE,KOSOVA, BOSNE I HERCEGOVINE, CRNA GORE, MOLDAVIJE, IZRAELA I KUVAJTA

Vanredna epidemiološka situacija u Bugarskoj produžena je do 31. avgusta.

Od danas, 28. jula, u Republiku Bugarsku sa negativnim PCR testom , koji je uradjen u poslednja 72 sata,  u turističke svrhe, mogu putovati građani Severne Makedonije, Srbije, Albanije,Kosova, Bosne i Hercegovine, Crna Gore, Moldavije, Izraela i Kuvajta. Za gradjane Ukrajine, ovo pravilo važiće od 30-og jula. Ovu uredbu, doneo je sinoć, ministar zdravlja republike Bugarske Kostadin Angelov.

Radnici iz Srbije, sa prebivalištem u Bugarskoj i sa bugarskim ličnim dokumentima, koji na posao putuju svakodnevno, nemaju problem pri prelasku granice i od njih se ne zahteva testiranje. To je moguće  na osnovu dogovora između Republike Srbije i Republike Bugarske iz maja meseca. Dokazivanje zaposlenosti prilikom granične kontrole vrši se pokazivanjem originala ugovora o radu ili uverenja, potpisanog i pečatiranog od poslodavca, iz koga se vidi da putnik ostvaruje radnu aktivnost u navedenim opštinama.

PCR test je potreban i za bugarske državljane koji su trenutno na teritoriji Republike Srbije i žele da uđu u Bugarsku preko bilo kog Graničnog prelaza sa Srbijom, uključujući  i Kalotinu.

foto: arhiva RT Caribrod

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *