ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

OBUKA ZA VLASNIKE POLJOPRIVREDNIH GAZDINSTAVA

Za sve vlasnike poljoprivrednih gazdinstava u četvrtak i petak, 26. i 27. januara, biće organizovana obuka za registraciju i korišćenje aplikacije E-agrar, kako bi mogli da apliciraju za državne, a kasnije i opštinske subvencije. Obuku će u vremenu od 9 do 15 časova sprovoditi stručna lica savetodavne službe iz Pirota, u prostorijama Odseka za poljoprivredu i zaštitu životne sredine opštine Dimitrovgrad, ul Balkanska br. 12.

Iz lokalne samouprave napominju da su svi vlasnici poljoprivrednih gazdinstava, koji koriste subvencije, dužni da imaju otvoren nalog u aplikaciji E-agrar.

Za sva registrovana poljoprivredna gazdinstva na teritoriji Republike Srbije koja se bave odgojem mlečnih krava Ministarstvo poljoprivrede je krajem prošle godine raspisalo konkurs za dodelu besplatnog kukuruza. Za opštinu Dimitrovgrad opredeljeno je 55 tona ove žitarice, izjavio je član Opštinskog veća Dragan Mančev.

Spisak poljoprivrednika koji su dobili besplatan kukuruz biće objavljen na sajtu opštine i u kancelariji za poljoprivredu Opštine Dimitrovgrad.

Još jedna  novina za sve poljoprivrednike je uvođenje aplikacije E-agrar, dodao je Mančev.

Kako bi se poljoprivrednicima olakšala regitracija i upotreba aplikacije, za njih će biti organizovana obuka od strane savetodavne službe iz Pirota.

Poljoprivredna gazdinstva će ubuduće sve zahteve za državne subvencije, a kasnije i za opštinske podnositi preko aplikacije E-agrar.

foto: RTC

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *