ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

OBUKA ZA ŠESTORO MLADIH DIMITROVGRAĐANA, KOJI ŽELE DA POSTANU PREDUZETNICI

Mladi u Dimitrovradu predmet su posebnog Programa koji određuje predmet i ciljeve politike unapređenja njihovog  položaja i kvaliteta života, a on obuhvata i meru podrške mladim preduzetnicima.

Početkom decembra Opština Dimitrovgrad raspisala je Javni poziv za dodelu subvencija za  razvoj preduzetništva mladih u 2021-oj godini. Rok za konkurisanje bio je 10. decembar. Ove godine, za program podrške za razvoj preduzеtništva mladih, koji je namenjen kandidatima od 18 do 30 godina starosti, sa prebivalištem u opštini Dimitrovgrad, a koji imaju nameru da pokrenu sopstveno poslovanje ili već posluju u okviru sopstvene preduzetničke radnje ili privrednog društva, prijavilo se šestoro kandidata, kaže Saša Mančev, savetnik za Lokalni ekonomski razvoj.

Obuka se realizuje u saradnji sa predstavnicima privrednog sektora specifično orijentisanim za određene segmente poslovanja. Na samoj obuci, mladi će imati priliku da steknu osnovna praktična znanja koja su im neophodna da otpočnu održiv biznis, rekla je Maja Virijević, menadžerka sektora za razvoj ekonomije ljudskih resursa Regionalne razvojne agencije Jug.

Drugi deo programa sastoji se od selekcije konačnih poslovnih ideja i dodele subvencija, dodaje Saša Mančev.

Edison Todorov, jedan od kandidata, kaže da je zadovoljan što će im lokalna samouprava omogućiti da pokrenu sopstveni biznis.

Kandidati koji budu ostvarili pravo na podsticaj u obavezi su da obavljaju registrovanu delatnost minimum 18 meseci, počev od dana ispunjenja obaveza.

A.K.; B.L

foto: Marko Todorov

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *