ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

OBUKA NA TEMU AGROTURIZMA

        Obuka na temu Agroturizma “IPARD II program kao instrument finansijske podrške za razvoj agroturizma” koja je izabrana iz Seta usluga koje RRA Jug sprovodi u opštini Dimitrovgrad u 2020.godini, biće održana 29.oktobra 2020.godine, u Edukativno obrazovnom  centru u Dimitrovgradu, u 10 časova.

       Cilj obuke jeste pojašnjavanje ciljeva i namene IPARD II programa, načina korišćenja i uslova dobijanja sredstava, finansiranja projekata, kontrole, postupaka i pripreme potrebne dokumentacije, za sve zainteresovane korisnike.

         Biće obuhvaćene sledeće teme :Uspostavljanje IPARD programa i korišćenje sredstava,  IPARD mere, korisnici i investicije, IPARD procedure, IPARD poslovni plan, Zaključci, diskusija i evaluacija obuke.

       Obuci će prisutvovati  predstavnici  lokalne samouprave, nosioci registrovanih poljoprivrednih gazdinstava i preduzetnici koji rade u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, kao i drugi zainteresovani subjekti.

      Trenutno je aktuelan Prvi Javni poziv za IPARD podstica je investicijama u ruralni turizam: http://uap.gov.rs/podnosenje-zahteva-za-ipard-podsticaje-za-ruralni-turizam-do-30-oktobra/.

        Do kraja godine biće raspisana još tri javna poziva u okviru IPARD II programa Republike Srbije: za nabavku novih mašina, mehanizacije i izgradnju, za nabavku novih traktora i za preradu poljoprivrednih proizvoda.

Mogu konkurisati fizička lica – nosioci poljoprivrednih gazdinstava, kao i preduzetnici, pravna lica (zemljoradničke zadruge i privredna društva), koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava (RPG) i nalaze se u aktivnom statusu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *