Obaveštenje za poslodavce

Radi utvrđivanja prava na naknadu zarade na teret sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja, za vreme proglašenog vanrednog stanja u cilju sprečavanja širenja bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-Cov-2, obaveštavamo Vas da je neophodno omogućiti ostvarivanje prava na naknadu zarade koja se obezbeđuje iz sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja i koja je dospela za vreme vanrednog stanja, bez Izveštaja o privremenoj sprečenosti za rad (Obrazac OZ-6 – Doznaka).
Na internet adresi Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje http://www.rfzo.rs/index.php/prijavanaos/bolovanja-isplata navedeni su dokazi za isplatu naknade zarade koja se obezbeđuje iz sredstava obaveznog zdravstvenog osiguranja.
Kao dokaz propisan je i Izveštaj o privremenoj sprečenosti za rad (Obrazac OZ-6 – Doznaka) na poleđini obračunat, potpisan i pečatiran (bez pečata za poslodavce osnovane po odredbama Zakona o privrednim društvima).
Imajući u vidu nastalu situaciju, poslodavac, odnosno obveznik uplate doprinosa je dužan da matičnoj filijali osiguranika naknadno, a najkasnije u roku od 30 dana od dana prestanka vanrednog stanja dostavi original Izveštaja o privremenoj sprečenosti za rad (Obrazac OZ-6 – Doznaka).
Sve dodatne informacije možete dobiti upućivanjem dopisa na e-mail Filijale pirot@rfzo.rs

S poštovanjem,

Republički fond za zdravstveno osiguranje
Filijala za Pirotski okrug – Pirot

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons