ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

OBAVEŠTENjE O IZBORIMA ZA ČLANOVE SAVETE MESNIH ZAJEDNICA NA PODRUČJU OPŠTINE DIMITROVGRAD

 Na osnovu čl.46 Odluke o mesnim zajenicama na teritoriji opštine Dimitrovgrad ( „Službeni list opštine Dimitrovgrad“ br.29/19), čl.27 Uputstva za sprovođenje izbora za članove saveta mesnih zajednica na teritoriji opštine Dimitrovgrad raspisanih za 06.06.2021.god. („Službeni list opštine Dimitrovgrad br.27/21) i Odlukom predsednika SO-e Dimitrovgrad o raspisivanju izbora za izbor članova saveta mesnih zajednica na području opštine Dimitrovgrad ( „Službeni list opštine Dimitrovgrad“ br.26/21) , opštinska uprava opštine Dimitrovgrad,ističe

                   OBAVEŠTENJE GRAĐANIMA OPŠTINE DIMITROVGRAD

 Da se uvid u deo Jedinstvenog biračkog spiska za područje Opštine Dimitrovgrad može izvršiti u prostorijama Opštine Dimitrovgrad, ul.Balkanska br.2, u kancelariji br.24 na drugom spratu.

Rokovi za vršenje izbornih radnji počinju da teku od 26.04.2021.god.

Zahtevi za promene u delu biračkog spiska građani sa prebivalištem na teritoriji opštine Dimitrovgrad mogu podneti opštinskoj upravi u vremenu od 07 do 15 časova svakog dana, osim subote i nedelje, sve do njegovog zaključenja, odnosno 5 dana pre održavanja izbora tj. do 01.06.2021.god.do 24,00 čas.

Pozivaju se lica koja zaključno sa 01.06.2021.god.stiču punoletstvoda mogu izvršiti uvid u birački spisak i tražiti upis, brisanje, ispravku i dopunu biračkog spiska uz prilaganje potrebnih dokaza.

Uvid u birački spisak, u skladu sa Zakonom koji uređuje zaštitu podataka o ličnosti, može se izvršiti i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave – www.mduls.gov.rs, unošenjem podataka o jedinstvenom matičnom broju građana.

U birački spisak, birači se upisuju prema mestu prebivališta, zbog čega su građani dužni da sa sobom ponesu ličnu kartu.

U postupku vršenja uvida u birački spisak lice ovlašćeno za ažuriranje biračkog spiska, ovlašćeno lice podnosioca izbornih lista dužni su da postupaju u skladu sa Zakonom kojim se uređuje zaštita podataka o ličnosti.

                                                                           NAČELNIK OPŠTINSKE UPRAVE

U Dimitrovgradu,                                                   Dragan Golubov, dipl.pravnik s.r.

Dana 26.04.2021.god.

foto: arhiva RTC

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *