ВЕСТИИСТАКНУТОСЛД

NSZ ORGANIZOVALA PRVI VIRTUELNI SAJAM ZAPOŠLJAVANJA

Prvi virtuelni sajam zapošljavanja, u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje, održan je danas na inovativnoj platformi, uz učešće 70 kompanija iz Srbije i oko 7.500 nezaposlenih lica, a  ponuđeno je oko 2.800 radnih mesta.

„Ovaj sajam predstavlja primer inovativnog pristupa u realizaciji mera aktivne politike zapošljavanja, s obzirom da Sajam ima karakter otvorene manifestacije i pruža mogućnost i nezaposlenim licima koji nisu na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje da uzmu učešće na ovom skupu“, istakla ministarka za rad i zapošljavanje Darija Kisić Tepavčević.

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović, naglasio je da se služba kao institucija pridružuje procesima digitalizacije i unapređenju informaciono-komunikacionih tehnologija. „Služba ima dugogodišnje iskustvo u organizovanju sajmova, a na 70 sajmova tokom 2019. godine, više od 13.000 lica pronašlo je zaposlenje“, rekao je Martinović.

Sajam je organizovan uz podršku globalnog Programa „Migracije za razvoj“ koji u Srbiji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju – GIZ. Kristijan Šiling, šef odeljenja za razvojnu saradnju u Nemačkoj ambasadi u Beogradu, naveo je da Vlada Savezne Republike Nemačke kroz virtuelni sajam zapošljavanja podržava napore srpskih institucija da na optimalan način povežu potražnju i zahteve tržišta rada sa kvalifikacijama tražioca zaposlenja.

Virtuelni sajam bio je namenjen svim nezaposlenima u Srbiji. Najveći broj poslova koji je ponuđen na ovom sajmu je iz oblasti inženjerstva, mašinstva, informaciono-komunikacionih tehnologija, kao i drugih zanimanja poput krojača, šivača, prodavaca, prevodioca, radnika u proizvodnji.

foto: arhiva RT Caribrod

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *