NOVE ZAPLENE NA GRADINI

Carinici na GP Gradina su noćas sprečili pokušaj krijumčarenja tri zlatne pločice teške 220 grama. Slučaj je otkriven prilikom kontrole “mercedesa” holandskih registarskih oznaka kojim su putovala dva brata, državljani Holandije turske nacionalnosti. Pločice su bile sakrivene u kutiji cigareta, a reč je o tzv. investicionom zlatu. Kako je utvrđeno da vrednost pločica prelazi trećinu vrednosti automobila kojim su putovali, vozilo je privremeno zadržano do okončanja prekršajnog postupka.

https://www.carina.rs/PublishingImages/Slike%20za%20vesti/Jul%202020/Zlane%20plocice%20u%20kutiji%20cigareta.jpg

A pre dva dana na Gradini je sprečen neobičan pokušaj krijumčarenja zlatnog nakita i neprijavljenih deviza u pakovanjima tradicionalnog turskog čaja.

Prekršaj je otkriven tokom kontrole automobila BMV francuskih registarskih oznaka, kojim je putovao državljanin Francuske, turske nacionalnosti, sa svojim roditeljima.

Tokom kontrole u pakovanjima sa čajem otkriveno je 550 grama zlatnog nakita i 58.000 evra.  Zlato, devize i automobil su zbog načina krijumčarenja predati u dalju nadležnost Posebnom odeljenju za borbu protiv korupcije – odsek Niš.

foto: Uprava Carina

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Show Buttons
Hide Buttons